onsdag 23. september 2015

HARCHA


Å bruke semulegryn til baking er ikke jeg så vant med. Dette er en oppskrift fra Marokko som de bruker i de tusen hjem. Selvfølgelig kan mengdene være noe forskjellige, men jeg har prøvd meg frem og funnet at denne oppskriften fungerer bra. Harchaene er veldig gode og det er et must å ha smør på dem. Videre kan man ha det tilbehøret man vil, søtt eller salt, men i Marokko har de helst honning, ost eller syltetøy til.

Antall harchaer av denne oppskriften avhenger av hvor store/tykke man lager dem, 12-14 kanskje.

Deigen blandes sammen med hendene og stekes på helle eller i stekepanne på svak til middels varme.

300 g semulegryn, kanskje litt mer
2 ss sukker
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
100 g smeltet smør
1 dl melk

semulegryn til utbaking

1. Bland de tørre ingrediensene i en lav bolle eller på et fat med kanter.


2. Hell over lunkent smeltet smør og bland det sammen med det tørre til en kornete konsistens.3. Hell i litt melk om gangen og samle det med hendene. Deigen skal være myk og jevn, ikke fast og tørr. Ha i tilfelle i litt mer melk. La deigen hvile i 10 minutter.


4. Trykk deigen utover på et bakepapir til den er ca. 3/4 cm tykk. Dryss gjerne litt semulegryn utover først. Stikk ut runde småbrød og legg dem på til steking. Varmen kan gjerne være under middels da disse småbrødene ikke må bli brune, men gjennomstekte. Stek dem 4-5 minutter på hver side.


Med ring til et Norgesglass.


5. Avkjøl på rist.


6. Når de skal spises kan de skjæres i to som et rundstykke, og så ha smør m.m. på, eller bare være som de er. De er i alle fall kjempegode:-) Lag dem du også!


Mmmm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...