fredag 18. september 2015

KRYDRET KJØTTSAUS OG SØTPOTETMOS



Kjøttsaus og spaghetti eller pasta er vel det mest vanlige, men prøv med søtpotetmos til, det smakte veldig godt. Forandring fryder;-) Dessuten er søtpotet in i våre dager, denne nydelige grønnsaken som bl.a. dyrkes i Sør Amerika.

Det er fullt mulig å bruke andre og flere kryddersorter i denne oppskriften, så som karri, gurkemeie, basilikum, garam masala, sambal oelek m.m. Bare sørg for å steke krydderne i olje før du tilsetter løk m.m. Da gir krydderne fra seg deilig smak og aroma.

Til 4 personer

4 ss olje
1 ts malt koriander
1 ts paprika
1 ts kanel
1 ts spisskummen
---
1 grovhakket løk
2 stilker selleri i skiver, bladverket brukes også
1 pk karbonadedeig/kjøttdeig 400 g
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ss tomatpuré
1-2 dl vann
1-2 ts salt
1-2 ss sukker
noen omdreininger på pepperkverna eller litt chilipulver

crème fraîche

1 avocado (valgfritt)

1-2 søtpoteter, ca. 600 g
1 ss smør

godt brød ved siden om du vil

1. Skrell søtpotetene, del i mindre biter og kok dem til de er møre. Hell av vannet, mos med en gaffel eller en rotmoser, ikke stavmixer, for det skal ikke være puré. Rør inn 1 ss smør.
2. Stek krydderne i olje et par minutter. Tilsett løk og selleri og stek til løken er myk.


 3. Legg i hele porsjonen med kjøttdeig, hakk den i mindre biter og stek til den har skiftet farge.


4. Tilsett tomater, tomatpuré og vann og kok dette i minst 5 minutter.
5. Like før servering smaker du til med salt og sukker.


6. Server maten med 1 ss crème fraîche på toppen og noen skjeer søtpotetmos ved siden av. Litt grønt dryss over slår aldri feil. Har du avocado er det også deilig til denne retten. Legg på noen skiver.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...