Marokkansk mat er dessuten krydret og smakfull og det dufter deilig i huset når maten koker.
Til 4 personer
4 porsjonsstykker laks/ørret med skinn
1-2 store søtpoteter i skiver, 1 cm
2 løk i skiver
4 ss olivenoljeolje
1 ss tørket koriander eller en liten neve fersk koriander
Marinade:
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
6 ss flytende honning
4 ts ras-el-hanout (marokkansk blandingskrydder, fås i innvandrerbutikker eller du lager ditt eget, se blogginnlegg litt senere)
noen safrantråder, knuste eller 1/2 ts pulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss vann
1 dl rosiner
godt brød, hvis du har
1. Bland alt til marinaden først, i en liten bolle.
2. Skjær fiskestykkene nesten helt igjennom midt på, gjør som på bildet under og legg dem på et fat. Hell marinaden over og la fisken marineres i minst 30 minutter.
3. Varm opp kokekaret på middels varme, ha i løk og dryss koriander over. La dette stå å småsteke i 10-15 minutter.
4. Legg søtpotetskivene i gryten, hell en del av marinaden over, legg fiskestykkene oppå og hell over resten av marinaden. Dryss rosinene utover, legg på lokk og la dette stå å småkoke til potetene er møre og fisken er kokt. Husk - bruk svak varme og kok lenge, det er viktig i tagineretter. Dette kan godt småkoke i 20-30 minutter, da får alle de gode krydderiene virkelig gitt fra seg en herlig duft og smak.
5. Legg maten opp på tallerkener og sørg for å ta med den gode sjyen som har dannet seg.
God middag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar