onsdag 23. september 2015

LAKS- OG SØTPOTETTAGINE


 Å lage mat i tagineform er typisk marokkansk. Da jeg ikke har skaffet meg en sånn ennå, brukte jeg et egnet kokekar med lokk. Tagineformen er suveren på den måten at all fuktigheten man tilfører maten forblir i formen pga det kjegleformete lokket som er tett. En tagineform til å koke i må ikke være verken glasert eller dekorert. De er kun til servering eller pynt.

Marokkansk mat er dessuten krydret og smakfull og det dufter deilig i huset når maten koker.

Til 4 personer

4 porsjonsstykker laks/ørret med skinn
1-2 store søtpoteter i skiver, 1 cm
2 løk i skiver
4 ss olivenoljeolje
1 ss tørket koriander eller en liten neve fersk koriander

Marinade:
2 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
6 ss flytende honning
4 ts ras-el-hanout (marokkansk blandingskrydder, fås i innvandrerbutikker eller du lager ditt eget, se blogginnlegg litt senere)
noen safrantråder, knuste eller 1/2 ts pulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss vann
1 dl rosiner

godt brød, hvis du har

1. Bland alt til marinaden først, i en liten bolle.



2. Skjær fiskestykkene nesten helt igjennom midt på, gjør som på bildet under og legg dem på et fat. Hell marinaden over og la fisken marineres i minst 30 minutter.




 3. Varm opp kokekaret på middels varme, ha i løk og dryss koriander over. La dette stå å småsteke i 10-15 minutter.
4. Legg søtpotetskivene i gryten, hell en del av marinaden over, legg fiskestykkene oppå og hell over resten av marinaden. Dryss rosinene utover, legg på lokk og la dette stå å småkoke til potetene er møre og fisken er kokt. Husk - bruk svak varme og kok lenge, det er viktig i tagineretter. Dette kan godt småkoke i 20-30 minutter, da får alle de gode krydderiene virkelig gitt fra seg en herlig duft og smak.





5. Legg maten opp på tallerkener og sørg for å ta med den gode sjyen som har dannet seg.
God middag!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...