søndag 13. september 2015

LAMMESKANKER MED RØDVIN OG ROSMARIN


Høsten er tid for lam tilberedt på utallige måter. Deilige, møre og velsmakende lammeskanker er en av dem. Her er mitt forslag. Tilberedte bare to porsjoner på bildene, men oppskriften er til 4.

Oppskriften er hentet fra en spansk kokebok. Har du sorte oliven, tilsetter du dem mot slutten av koketiden.

Til 4 personer

4 lammeskanker
2 ss hvetemel
1 ts malt pepper
4 ss olivenolje
1 rødløk i båter
4 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt paprika
4 tomater i båter, kjernene fjernet
4 store gulrøtter i skiver på 2 cm
1 ss tomatpuré rørt ut i 1 ss vann
1-2 ss sukker
2 dl rødvin
2 dl vann
1-2 kjøttbuljongterninger eller 3-4 fondkapsler (de er svake på smak)
noen kvister frisk rosmarin
4 striper sitronskall
1 kanelstang

poteter (Det er fint å skjære potetene i tykke skiver før koking. Nypoteter trenger ikke skrelles.)

1. Bland mel og pepper i en bolle, tørk av lammeskankene og vend dem i blandingen. (Hvetemelet for  å jevne sjyen ørlittegrann.) Varm opp olje i en stekepanne og brun lammeskankene så godt det lar seg gjøre. Legg dem over i en passende stor kjele.




2. Stek løk, hvitløk og paprikapulver på middels varme til løken er myk. Ha dette over i kjelen med kjøttet. Skrap godt ut av stekepannen, kanskje må du koke den ut med 2 ss vann, og hell dette også i kjelen. Ha så i resten av ingrediensene (tomater, gulrøtter, tomatpuré, sukker, vin, vann, buljongterninger (fond), sitronskall, kanelstang og rosmarinkvister),og la dette koke på middels varme til kjøttet er mørt, 1 1/2 time med lokk, og så de siste 20-30 minuttene uten lokk.


3. Sjekk forsiktig kjøttet om det er mørt og smak på kraften/sjyen.
4. Server med kokte poteter til. Namm...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...