søndag 20. september 2015

NAVAJOBRØD



Navajobrød har sin opprinnelse blant Navajoindianerne i USA. Navajoene, som er den største indianerstammen, holder til i det nordøstlige hjørnet av staten Arizona, som ligger sørvest i USA, kalt Navajoindianernes land.

Navajobrød blir alltid laget til de store arrangementene og festene, kalt powwows, hvor de kler seg i flotte kostymer og har diverse seremonier og danser og spiser og drikker og festen varer til den lyse morgen.

12 navajobrød ca. 12-14 cm Ø

300 g hvetemel +
1 ss bakepulver
1/2 ts natron
1 ts salt
1 3/4 dl melk
1 3/4 dl varmt vann, 40 grader
1 ss olje

frityrolje

evt. melis

1. Bland de tørre ingrediensene i maskinbollen. Hell i melk, vann og olje og elt dette til det blir en jevn og fin deig som slipper bollen akkurat. Du må sikkert bruke mer mel.
2. Skrap deigen ned fra sidene og form den til en fin bolle. Ha litt olje rundt den og la den stå å hvile en halv times tid, dekket med plastfolie.
3. Ha olje, 5-6 cm opp, i en jerngryte eller stekepanne med høye kanter.
4. Hvelv deigen ned på melet bakebord og elt den forsiktig. Del i 12 og trill til boller.
5. Klem dem flate med hånden til de er 3-4 mm tykke. Når oljen er varm nok legger du et navajobrød forsiktig ned i oljen, stek til lysebrunt på begge sider.





6. Legg dem på fettsugende underlag når de er ferdig stekte. Avkjøl dem noe før du evt. drysser melis over. De kan fint spises som de er, som tilbehør til suppe, gryterett el.l. De er veldig gode og selvfølgelig aller best nystekte og lune.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...