søndag 13. september 2015

PARKER HOUSE ROLLS


Disse småbrødene er amerikanske og har sin opprinnelse i Boston. Se også Parker House rundstykker i tidligere blogginnlegg HER.

20-24 stk.

Stekeovn 225 grader i 15 min.

15 dl hvetemel + til justering av deigen og utbaking
1/2 pk tørrgjær
1 ss luftigere bakst
3/4 dl sukker
2 ts salt
4 1/2 dl lunkent vann
120 g mykt smør
1 egg

noen ss smeltet smør

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen.
2. Rør inn vannet, så det myke smøret og til slutt egget.
3. Juster med evt. mer hvetemel til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen godt.
4. Hell noen ss olje i bakebollen og snu deigen rundt så den er dekket av olje. Sett til heving, tildekket, til dobbelt så stor, kanskje opp til 1 time.
5. Hvelv deigen ned på melet bakebord, ikke elt den mer enn høyst nødvendig, for den skal kjevles etterpå.
6. Del deigen i to og kjevle hver del til et rektangel på ca. 20x36 cm.
7. Smør smeltet smør utover hele leiven, brett begge langsidene inn mot midten og del i to på langs.




8. Skjær hver del i 6 biter, legg på bakepapirkledd stekebrett ganske tett da de skal "gro" sammen under heving og steking. La heve ca. 30 minutter mens stekeovnen varmes opp.



9. Pensle med smeltet smør og stek som angitt, ca. 15 minutter.
10. Om du vil kan de pensles med smør når de er ferdig stekt, også, men ikke nødvendig.
11. Avkjøl på rist og spis de helst ferske med diverse tilbehør, til supper, gryteretter, til frokost eller når det måtte passe. Egner seg også til frysing, men de bør lunkes litt i stekeovnen etter tining.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...