mandag 14. september 2015

TIRAMISU


En italiensk klassiker med mange forskjellige oppskrifter. Skal den lages helt riktig består kakebunnen av fingerkjeks som dyppes i kaffe- og likørblanding. Det går også an å bruke sukkerbrødbunn, noe jeg har gjort her.

Stekeovn 200 grader i 11 minutter

1 kake i liten langpanne blir 9 eller 12 kakestykker

Kakebunn
3 egg
8 ss sukker
2 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver

Kakefyll
1 dl sterk kaffe, avkjølt
5 ss appelsinlikør/sitruslikør (Curacau, Cointreau)
4 ss appelsinsaft
---
3 dl fløte pisket til løs krem
250 g mascarponeost (1 pk.)
5-6 ss melis
1 ts vaniljesukker
finrevet skall av 1 appelsin (bare det ytterste gule)

100 g finrevet mørk eller lys kokesjokolade eller kakaopulver
(eller en blanding av kakaopulver og O´boy)

1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i bakepapirkledd liten langpanne og stek midt i ovnen.
2. Hvelv kaken ut av formen og ta av bakepapiret. Avkjøl.
3. Lag sterk kaffe og avkjøl den. Bland så i likør og appelsinsaft presset ut av appelsinen.
4. Pisk fløten til løs krem og bland i mascarponeost, melis, vaniljesukker og appelsinskall. Smak deg frem til du synes kremen er god og søt.



5. Del kakebunnen i to og legg den på et flatt fat. Dynk den med halvparten av kaffeblandingen, bre halvparten av kremen utover, legg den andre halve kaken oppå og gjenta prosessen. Jevn overflaten til så fint du kan. Strø over sjokolade. Sett kaken kaldt.




6. Del kaken opp i passende stykker og pynt gjerne med bær og noe grønt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...