søndag 4. oktober 2015

BACALAO I LEIRGRYTE


Å lage bacalao i leirgryte er en fin måte å tilberede denne retten på. Dessuten er det smart å lage og smake til den tomatbaserte sausen med løk og diverse på forhånd.

Til 4 personer

Stekeovn 200 grader 1 time og 50 minutter fra og med kald ovn

ca. 600 g utvannet klippfisk uten skinn og ben i passende porsjonsstykker (vannet ut i 12 timer, skiftet vann en gang)
2 løk i tykke skiver
1 dl olje
1-2 røde paprika i tykke strimler
4 hvitløkfedd noe hakket
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 dl vann (skyll tomatboksen)
salt
1/2 ts chilipowder eller litt kvernet pepper
1-2 ss sukker
---
poteter til 4 personer i tykke skiver

*Aller først må du legge leirgryten, både bunn og lokk, i kaldt vann, 30 minutter hvis ny, noe kortere hvis nylig brukt. OBS: Leirgryten skal alltid settes inn i kald ovn.

1. Stek løk i olje til blank og myk i ca. 10 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, tomater, tomatpuré og vann og kok dette i 5 minutter. Smak til med krydder og husk litt sukker er godt i tomatretter.



2. Legg fisk, poteter og saus lagvis i leirgryten med saus øverst.


3. Sett leirgryten inn i kald ovn på nederste rille og stek som angitt.
4. Kjenn etter om potetene er kokte etter angitt steketid.
5. Ta gryten ut av stekeovnen og sett den på et underlag som tåler sterk varme, helst ikke på koketoppen, faktisk. En trefjel passer fint.


Snaddermat:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...