fredag 23. oktober 2015

BLOMKÅLSUPPE MED MANDLER OG HARISSA


En litt annerledes og smakfull blomkålsuppe.

Til 4 personer

1 middelsstort blomkålhode
2 ss olje
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummin
1/2 ts koriander
2 ss harissapasta
1 l grønnsakbuljong (vann + 2-3 terninger gr.s.buljong)
40 g lett ristede mandelflak (har du ikke mandelflak bruker du hakkede mandler)
---
persille eller koriander
godt brød

1. Bland olje, krydder og harissa i suppekjelen og stek det i 5 minutter på middels varme.
2. Del blomkålen i mindre biter og tilsett disse i kjelen med krydderet. Hell i grønnsakbuljong og kok til blomkålen er så mør at den kan moses, 10-15 minutter.


3. Mens suppen koker ristes mandlene lett i stekepanne.



4. Hold av 2 ss ristede mandler, resten has i suppen.


5. Mos suppen med stavmixer, smak den til med salt og pepper. Server i suppeskåler med ristede mandler og litt grønt på toppen. Godt brød ved siden av er godt og mettende.

Velbekomme:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...