tirsdag 6. oktober 2015

COUSCOUS OG KYLLINGTAGINE


En marokkanskinspirert middag. Det kan nesten ikke bli mer marokkansk enn dette på mitt kjøkken med couscous og tagine, når jeg ikke har en tagineform.

Til 4 personer

3 dl couscous
1/2 ts salt
1 ss smør
3 dl kokende vann

2-3 kyllingfileter i strimler eller biter
3 ss olje
1 løk, grovhakket
2 ss finhakket fersk ingefær
4 gulrøtter i staver 4x1/2 cm
1 rød eller grønn paprika i strimler
12 tørkede aprikoser i strimler
4 dl vann
1 ts gurkemeie
2 ss tomatpuré
2 ss honning
2 ts ras-el-hanout eller litt spisskummen, kanel, pepper, paprika
litt salt

Sett på bordet flasker med soyasaus, søt soya-/chilisaus, hoisinsaus el.l.

1. Varm opp olje i stekepanne og brun kyllingbitene. Tilsett løk og ingefær og stek videre i 4-5 minutter.
2. Tilsett gulrøtter, paprika, aprikoser og vann og kok dette på middels varme i 15 minutter med lokk.
3. Kok opp vann til couscous med salt og smør. Ha couscousen i en bolle, hell det kokende vannet over, legg på lokk og la stå til couscousen har absorbert alt vannet.
4. Smak til tagineretten med det krydderet du har. Det skal smake litt sterkt. Kanskje må du erstatte litt av vannet som har fordampet, 1/2-1 dl kanskje.
5. Nå kan maten serveres enten som tallerkenretter eller alt sammen legges på et egnet fat med kanter.
Det siste ble gjort i dette tilfellet. Dryss persille eller koriander over.



*Syns dere det trengs litt mer saus forsøk dere frem individuelt med litt av de forslagene som står under oppskriften. Couscous har tendens til å trekke til seg fuktighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...