tirsdag 27. oktober 2015

GRØNNSAKPURÉSUPPE MED FETAOST OG HONNINGMARINERTE VALNØTTER


Jeg er veldig glad i smakfulle supper. Dette er en av dem;-)

Til 4 personer

3 gulrøtter i terninger
250 g persillerot i terninger
250 g kålrot i terninger
1 løk, grovhakket
1 hvitløk (alle feddene), finhakkede
1 ts timian
2-3 ss olje til steking
2 dl hvitvin
6 dl grønnsakbuljong (vann + 2 terninger grønnsakbuljong)
salt
1/2 ts chilipowder eller noen runder med pepperkverna
---
1 pk fetaost i store smuler
1 neve valnøtter litt hakkede
1 ss smør
1 ss flytende honning
persille eller koriander

godt brød til

1. Fres grønnsaker og timian i olje i suppekjelen en 10 minutters tid. Rør av og til så det ikke legger seg ved.


2. Ha i vin og buljong og la dette koke, med lokk, til grønnsakene er helt møre, kanskje 20 minutter.
3. Mos suppen med stavmixer til helt jevn puré. Suppen skal være tykk, men litt tynnere enn eplemos. Ha i litt mer buljong hvis du synes den er for tykk. Smak den godt til.


4. Smuldre fetaosten.
5. Rist valnøttene i smør i stekepannen på middels varme til lysebrune, ta vekk fra platen og ringle honning over. Bland det godt sammen.


6. Øs suppen opp i suppeskåler og topp med smuldret fetaost og de søte valnøttene. Dryss litt grønt over til slutt.

De søte valnøttene er gode å tygge på og gjør seg godt sammen med den lett saltede fetaosten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...