lørdag 3. oktober 2015

GRØNNSAKSUPPE MED KOKOSMELK OG RAS-EL-HANOUT


Dette er en marokkanskinspirert suppe med det gode krydderet ras-el-hanout. Får du ikke tak i dette krydderet kan du enkelt lage det selv. Oppskrift HER.

Til 6 personer

800 g grønnsaker, f.eks. en blanding av søtpotet, gulrot, purre, stilkselleri, potet
1 l vann
3-4 terninger grønnsakbuljong
1 boks kokosmelk, 4 dl
litt hvit pepper
2 ts ras-el-hanout

1/2 dl ristede gresskarkjerner
olivenolje
koriander eller persille

godt brød til

1. Rens, skyll og del opp alle grønnsakene i mindre biter og kok dem til de er helt møre.
2. Mos med stavmixer eller i blender til helt jevn suppe.
3. Ha i buljongterningene og rør til de er oppløste. Tilsett kokosmelk og krydder og smak til suppen.
4. Rist gresskarkjernene i varm stekepanne uten fett. Rist på pannen og ta vekk fra varmen med en gang de begynner å få litt farge.
5. Server varm suppe med gresskarkjerner og litt olje ringlet over. Litt grønn pynt er alltid delikat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...