fredag 23. oktober 2015

HARISSA



Harissa er en krydderpasta som er mye brukt på det nord-afrikanske kontinent. Den gir en deilig smak til supper og sauser, til stekt kjøtt og fisk, til pasta og mye mer. Den er enkel å lage og kjekk å ha og holder seg godt i kjøleskapet i en tett forpakning.

Det verserer diverse oppskrifter på harissa, men jeg syns denne er god.

Stekeovn på grillfunksjon

2 røde paprika
2-3 røde chili eller 1/2 ts chilipowder
litt olje
2 hvitløkfedd
1 ts salt
1 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander
2-3 ss olivenolje

1. Del paprika i to, fjerne frø og hinner, smør dem inn med olje og legg dem på et stekebrett, gjerne med bakepapir på.
2. Pensle også chiliene med olje hvis du har. Jeg hadde to stk., men de ble fort brent og gikk i søpla. Anbefaler å passe godt på dem under grillingen.


3. Sett brettet øverst i ovnen og grill paprikaene til skinnet er svartflekkete. Ta dem ut og legg dem i en bolle med lokk over. La de ligge sånn i 10 minutter. Fjern skinnet med en skarp kniv og skjær dem i biter. Gjør det samme med chiliene hvis de ikke er utbrente(?) Hvis du er redd for at harissaen skal blir for sterk, fjerner du en del av frøene.
4. Bland paprika og chili med de andre ingrediensene og knus det med stavmixer. Det behøver ikke være helt jevnt, gjerne noe småklumpete.



Nå har du en deilig pasta du kan bruke som dip til brød, blande i couscous m.m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...