torsdag 8. oktober 2015

KHOBZ


Khobz er det marokkanske ordet for brød. Det bakes mye godt brød i Marokko og de spiser det til alle døgnets tider. Mange ganger kan brødet erstatte bestikk da de bruker det for å få med seg kjøtt- og sauserester fra tallerkenen. Intet skal gå til spille.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter.

Deig til 4 khobz:
1/2 ss tørrgjær
1/2 ts sukker
1/2 dl lunkent vann
---
7 1/2 dl hvetemel
1 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 ss olje

1. Bland gjær med sukker og vann og la det stå å aktivere seg i 15 minutter.
2. Ha alle de tørre ingrediensene og olje i bakebollen, hell i gjærblandingen, la maskinen gå og ha i vann til deigen akkurat slipper bollen, ca. 2 dl. Elt deigen kraftig i 5 minutter og la den stå til heving på et lunt sted i 1 time, tildekket.
3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, elt den igjen et par minutter, del i 4 og form fine og glatte boller. La dem hvile i 10 minutter med et klede over.


4. Legg dem på bakepapir, 2 khobz pr. stekebrett, trykk dem utover til litt tynnere enn 1 cm. Sett dem til heving igjen, minst 1/2 time. Dekk til.


5. Prikk leiven med en kniv før steking og stek som angitt.




6. Avkjøl på rist.


Brødet spises enten ved å rive av biter og dyppe det i olje og salt, i supper og gryteretter, eller dele det i to som et rundstykke og ha (smør og) litt honning på.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...