torsdag 29. oktober 2015

KOEKSISTERS, SØTE KAKER FRA SØR-AFRIKAHvis du er glad i søtsaker er disse kakene midt i blinken for deg. Jeg hadde lest mye om dem, før jeg reiste til Sør-Afrika for noen år siden, og gledet meg til å få en smak. Jeg syns faktisk ikke de var så gode, derfor måtte jeg forsøke å lage dem selv og de ble faktisk myke og gode og selvfølgelig meget søte;-) De flettes, frityrstekes og dyppes i sukkerlake! Ikke akkurat ja-mat;-) (Vil man ikke ha dem så søte droppes bare sukkerlaken og man kan drysse melis over ved servering. De kan også rulles i kokosmasse etter at de har fått en omgang i sukkerlaken. Det ser delikat ut.)

Hvor mange det blir av denne oppskriften avhenger av hvor små/store man lager dem, men jeg vil foreslå en 18-20 stk. De bør ikke lages for tynne, heller litt lubne så de ikke knekker under steking.

Kok sukkerlake først:
2 1/2 dl vann
6 dl sukker
2 ts sitronsaft
1 kanelstang
1 ts vaniljeessens (kan sløyfes)

Deig
3 1/2 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ss smør
1 1/2 dl kald melk
1/2 ts vaniljeessens

frityrolje

1. Bland alt til sukkerlaken og kok den i 10 minutter på middels varme. Avkjøl til helt kald. Sukkerlaken må gjerne lages dagen før den skal brukes og oppbevares i kjøleskap.
2. Bland de tørre ingrediensene og smuldre inn smøret. Tilsett melk og vaniljeessens og elt til det blir en jevn deig som såvidt slipper bollen. Kanskje må det tilsettes litt mer mel.
3. Ha deigen på melet bakebord og del den i to. Ha mel både under og over når du kjevler hver del til et rektangel på ca. 1 cm tykkelse. Del opp i 10 stk med et pizzahjul eller en skarp kniv. Del så hver del i tre, men ikke helt opp, og lag fletter. Se bildet under. Blir de for lange og tynne deles fletten i to på midten.


4. Varm opp olje i egnet kokekar. Jeg brukte denne gang en liten wokpanne. Når det bruser friskt rundt et treskaft du setter nedi er oljen varm nok. Legg 3-4 koeksisters nedi om gangen, obs. vær forsiktig, og stek dem lyst gyldne. Snu dem flere ganger.


5. Ta sukkerlaken ut av kjøleskapet og legg kakene nedi etter steking. Snu dem rundt og la dem renne av seg på en kakerist med papir under eller et håndkle, så overflødig sukkerlake får rent av.De spises enten med en serviett rundt eller med gaffel.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...