torsdag 29. oktober 2015

KREMET TOMATSUPPE MED VIN, PESTO OG MOZZARELLAOST



Hjemmelaget tomatsuppe er kjempegodt og enkel å tilberede.

Til 4 personer

1 løk grovhakkes
3 hvitløkfedd finhakkes
olje
1 ss tomatpuré
5 dl grønnsakbuljong (vann + 1 terning)
2 bokser hakkede tomater
1 dl hvitvin
2 ss sukker
salt
chilipowder
---
2 dl kremfløte
---
grønn pesto
mozzarellaost
persille eller koriander

godt brød til

1. Stek løk og hvitløk i suppekjelen i 5 minutter på middels varme. Ha i tomatpuré og stek litt til.
2. Ha i buljong, tomater og hvitvin og la suppen småkoke i 10-15 minutter, gjerne uten lokk.


3. Mos suppen med stavmixer og smak den godt til. Sukker er viktig her på grunn av den syrlige smaken av tomatene. Ha i evt. litt salt og spiss den med chilipowder.
4. Rør inn fløten til slutt.


5. Øs suppen opp i suppeskåler og legg i 1 ss pesto til hver og litt smuldret ost. Pynt med noe grønt hvis du har.



Med godt brød til er dette en deilig lunsj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...