tirsdag 27. oktober 2015

LAMMESKANKER, OVNSBAKTE MED MØRKT ØL M.M.


Denne måten å tilberede lammeskanker på er bare helt toppers! Kjøttet blir deilig og mørt og sausen er et kapittel for seg! Enklere fremgangsmåte finnes knapt:-)

Her kommer superoppskriften:

Stekeovn 150 grader 2-2 1/2 time

Til 4 personer

3-4 lammeskanker, avhengig av størrelsen
salt
pepper
rosmarin
olje
---
2-3 løk, grovhakkede
3 gulrøtter i biter
2-3 persillerøtter i biter
7 dl kjøttkraft (vann + 2 terninger kjøttbuljong)
1 fl. mørkt øl (3 1/3 dl)
1 ss tomatpuré
2 ss ripsgelé eller kirsebærkompott eller plommesyltetøy
1 dl rosiner

1/2 blomkålhode (til blomkålris)
1/2 broccoli (til broccoliris)

poteter

1. Krydre lammeskankene med salt, pepper og rosmarin. Varm opp olje i stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Legg dem over i en stor ildfast form med høye kanter.2. Ha litt mer olje i stekepannen og fres alle grønnsakene i 10-15 minutter, ha dem i formen med kjøttet. 3. Løs opp buljongterningene i kokende vann og rør inn øl, tomatpuré og bærgelé/syltetøy.Hell dette i formen og dryss utover rosinene. Sett formen i stekeovnen på stekebrett hvis det skulle koke over. Formen blir ganske full. (Det kan være lurt å helle i kraften når formen er satt inn i ovnen.)


4. Nå kan maten bare stå i stekeovnen og steke/koke ferdig. Snu lammeskankene etter halvgått steketid og øs gjerne kraft over.


5. Mens kjøttet godgjør seg i varmen har du god tid til å forberede grønnsakene. Riv bomkål og broccoli på råkostjern og kok dem hver for seg i lettsaltet vann, 5 minutter for blomkål, 10 minutter for broccoli. Hell av vannet, bruk melsikt, og hold dem varme.6. Kok poteter, gjerne med skallet på nå om høsten.
7. Når kjøttet er ferdig, ta det ut av formen og legg det på stekebrett for å holdes varme i stekeovnen.
8. Så har vi kommet til den supre sausen: Hell alt i formen i en kjele og mos med stavmixer. Sausen blir lysere så farg den gjerne med noen dråper sukkerkulør. La den småkoke for å bli litt tykkere. Smak den til med salt og pepper. Verdens enkleste tilberedningsmåte for saus!

Lammeskankene jeg hadde var så store at en til hver var alt for mye. Jeg fjernet bena og fordelte kjøttet utover. Det blir mye saus, så server den ved siden av. Garantert deilig middag!

Voilà!

Mmmmmm.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...