torsdag 1. oktober 2015

LUFTIGE HVETEHORN



Dette er vel egentlig søndagsutgaven av luftige hvetehorn da de inneholder både smør og egg.

Stekeovn 225 grader i 12-14 minutter

8 store eller 12 mindre

450-500 g hvetemel
100 g smør i terninger
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss luftigere bakst
3 dl lunken melk
1 egg

eggpensling
valmuefrø

1. Smuldre smøret i mel (med kjøkkenmaskin). Bland i de andre tørre ingrediensene og til slutt melk og egg. La maskinen gå til deigen har samlet seg, 4-5 minutter, og så vidt slipper bollen. Juster melmengden. Skrap ned fra sidene, dekk til og sett til heving i 1/2 time.
2. Hvelv deigen ned på melet bakebord, men elt den minst mulig, bare samle den og form den til en stor, rund bolle. (Velger du å lage 12 stk. deler du deigen i to.) Kjevle deigen til en stor rund leiv, ganske tynn, ca. 1/2 cm tykk, og del i spisser med et pizzahjul.


3. Rull hornene sammen fra yttersiden og legg dem på bakepapir med spissen under så den ikke spretter ut under steking. Dekk til og sett til heving i 15-20 minutter.



4. Pensle med egg og dryss valmuefrø over. Stek som angitt.


 5. Avkjøles på rist.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...