søndag 4. oktober 2015

MUNKER MED BAKEPULVER



Det er gøy å steke munker, men det tar litt tid...For oppskrift på munker med gjær se HER.

Ca. 30 stk.

250 g hvetemel
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4 egg
4 dl H-melk

smeltet smør til steking

1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
2. Hell i melk og rør det glatt med håndmixer.
3. Rør inn eggene.
4. La røren stå å svelle 1/2 time, da blir den litt tykkere.
5. Varm opp munkepannen på middels varme, ha 1/2 ts smør i hver grop og hell røre i til 3/4 fulle. Når de har fått en stekeskorpe på undersiden snus de med en strikkepinne eller en liten gaffel. Snu dem flere ganger så de blir gjennomstekte. Demp varmen på platen hvis de blir for brune.



6. Legg dem på en håndkle til noe avkjølt. Munkene kan enten rulles i sukker (sukkeret henger ikke så godt på) eller drysses med melis.



Fristende munker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...