fredag 23. oktober 2015

OVNSBAKT ØRRET-/LAKSEFILET MED KOKOSMELK



Asiatiskinspirert middag med deilig krydret saus.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter

Til 4 personer

4 porsjonsstykker ørret- eller laksefilet uten skinn og ben

Saus:
1 boks kokosmelk
saften av 1 lime eller 2 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
1 ss currypaste

1 neve cashewnøtter, grovhakkede
4 tykke epleskiver (kan sløyfes)

4 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken

Valgfrie grønnsaker: (bruk de du har)
1 gulrot
1 persillerot
grønn paprika
rød paprika
squash
agurk
1 appelsin
persille

1. Bland sammen de fire ingrediensene til sausen.
2. Legg fisken i ildfast form, evt. på epleskiver, hell sausen over, legg grovhakkede nøtter på toppen av hvert fiskestykke og stek retten høyt oppe i ovnen for at nøttene skal få litt farge.



3. Kok ris etter anvisning på pakken.
4. Forbered de grønnsakene du har. Ikke kok dem, bare skjære tynt eller høvle med potet-/gulrotskreller.



5. Legg maten opp på tallerkener, ha litt saus på, men server resten av den deilige sausen ved siden av. Pynt med persille og appelsin i halve skiver eller båter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...