mandag 5. oktober 2015

PIZZA, ENKEL OG KLASSISK, MED HJEMMELAGET PIZZASAUS


Lag din egen tomatsaus til pizza. Det er enkelt og den blir veldig god. Dessuten kan du selv justere saltmengden.

Stekeovn 250 grader i 10 minutter og 5 minutter.

Tomatpizzasaus til 2 pizzaer 30 cm Ø
3 ss olivenolje
1 hvitløkfedd, finhakket
2 bokser tomater, finhakkede
1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
en klype chilipowder eller 1/2 ts kvernet pepper
1 ss sukker

Pizzadeig til 2 pizzaer 30 cm Ø
3 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts tørrgjær eller 10 g fersk gjær
350 g mel + til justering av deigen
2 ss olivenojle

2-3 mozzarellaoster eller 2 pk ferdig revet mozzarellaost, kjøpt, eller annen ost

1. Varm oljen på litt under middels varme i en stor stekepanne, tilsett hvitløk og la den surre et par minutter. Tilsett tomatene og la sausen småputre i 30 minutter til mye av væsken har fordampet. Rør av og til. Smak til med krydder og 1 ss sukker.2. Bland gjær og vann og la dette stå å modnes i 15 minutter. Tilsett salt og elt inn melet i flere omganger. Det trengs sikkert mer mel enn oppgitt i oppskriften for at deigen skal slippe bollen. La maskinen gå i minst 5 minutter. Ha deigen ut på lett melet bakebord, del i to, form til fine klumper, legg dem i hver sin lille bolle med 1 ss olje. Snu deigen rundt i bollen så den får olje rundt det hele. Sett til heving i 20-30 minutter.
3. Legg deigen direkte ned på bakepapir og trykk/kjevle den ut til 30 cm i diameter. Deigen er en drøm å arbeide med, myk som fløyel.


4. Smør halvparten av pizzafyllet utover deigen, men la det være 1 cm kant ytterst uten saus. Stek pizzaen i 9-10 minutter på nederste rille i ovnen (250 grader).


5. Riv osten. Det var ikke helt enkelt å rive mozzarellaost på råkostjern. Det går faktisk også an å skjære osten i syltynne skiver med en skarp kniv. En ost pr. pizza var i minste laget, sørg for å ha mer eller kombiner med annen ost.
6. Ta pizzaen ut av ovnen, lukk stekeovnsdøren, dryss osten over og stek i 5 minutter til.God pizza med tynn og sprø bunn selv om det var litt lite ost på.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...