lørdag 3. oktober 2015

PLOMMEKOMPOTT




Jeg er så heldig at jeg har -- plukket plommer i Hardanger -- Disse plommene heter Reeve og er deilige og søte. De yter også sitt beste i denne fruktkompotten. I forhold til fruktgrøt skal frukten i kompott være så hel som mulig.

1 vanlig dessertbolle

1 kg plommer delt i to uten sten
4 dl vann
3 dl sukker
---
1 dl kaldt vann
2 ss potetmel

Fløte eller fløtemelk

1. Del plommene i to, vri rundt som du deler en avocado, og fjern stenen.
2. Kok opp vann og sukker, kok halvparten av plommene om gangen til de er akkurat litt møre. Det tar nesten bare et øyeblikk når de først koker, toppen 1 minutt. De må ikke gå i stykker. Legg dem i dessertbollen. Kok resten av plommene og legg dem også i bollen.


3. Rør potetmelet ut i det kalde vannet. Ta kjelen vekk fra platen, rør inn potetmeljevningen, sett kjelen på platen igjen og la det boble bare litt. Da har potetmelet forklistret seg og laken har tyknet noe. Avkjøl den litt før du heller den over plommene. Sett til avkjøling til helt kald.
4. Serveres med fløtemelk eller fløte og melk i mugger ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...