mandag 5. oktober 2015

PLOMMEPAI


Plommer fra Hardanger er de beste i verden:-)


Disse Reevesplommene er perfekt i en pai. Har et tidligere innlegg om plommekompott av den samme plommesorten.

Stekeovn 200 grader i 30 minutter midt i ovnen.

Pailokk av mørdeig:
200 g hvetemel
1/2 dl sukker
150 g smør i terninger
1 eggeplomme

Fyll:
1 kg gode og søte plommer
2 1/2 dl sukker

eggehvite
perlesukker

fløyelsmyk krem eller is

1. Smuldre smøret i mel og sukker, elt inn eggeplommen og samle deigen. Kanskje må du ha litt mer mel i. Lag en jevn bolle av den på lett melet bakebord, pakk i plast og la den hvile 1/2 time i kjøleskapet.
2. Del plommene i to som du deler en avocado, vri rundt, fjern stenen og del hver halve plomme i to.
3. Smør en ildfast form og legg plommene i. Dryss sukkeret over og bland det så godt du kan. Kanskje er det lettere å blande dette i en bolle.



4. Kjevle deigen så stor som formen du bruker og legg leiven oppå plommene. Det gjør ikke noe om den ikke blir så fin, den synker ned mellom plommene under steking. Pensle med eggehvite og strø et par ss perlesukker over. Stek som angitt.


5. Plommene i denne paien var veldig saftige og det ble mye saft i bunnen av formen. Pailokket var sprøtt og nydelig og plommene passe møre.


Med føyelsmyk krem.

Med krokanis.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...