tirsdag 6. oktober 2015

POTETPANNEKAKER OG BACON


Dette er en enkel og smakfull lunsj. Til middag kan man gjerne ha en blandet grønn salat ved siden av.

Til 4 personer - 2 potetpannekaker til hver

1 stk. bacon i ikke for tynne skiver, 3-4 til hver pannekake

Potetpannekakerøre:
3 dl melk
3/4 ts salt
3 dl hvetemel
2 egg
4 poteter

smør
tyttebærsyltetøy
persilledryss

1. Rør melk, salt og mel til klumpefri røre. Pisk inn ett egg om gangen og la røren hvile i 15-20 minutter. Da sveller hvetemelet og røren blir litt fyldigere.
2. Skrell potetene og riv dem på den fineste siden på råkostjernet. Ha massen i røren med en gang så den ikke blir brun.
3. Stek bacon. Legg til side.
4. Vask stekepannen, varm den opp på middels varme, ha i 1 ss smør før hver pannekake skal stekes. Ha i 1 øse med røre, vend litt på stekepannen så røren fordeler seg jevnt utover og stek til pannekaken har stivnet på overflaten, snu den og stek videre til brunprikkete på undersiden. Legg den på en tallerken, pakk inn i folie og hold dem varme til alle er ferdige.


5. Legg potetpannekakene på tallerken, legg bacon på halve og brett den andre siden over. Litt tyttebærsyltetøy til er deilig, eller blåbærsyltetøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...