torsdag 1. oktober 2015

RAS-EL-HANOUT


Denne krydderblandingen er en selvfølge i marokkansk matlaging. Den brukes i supper og sauser, tagineretter og couscous. Den skal inneholde minst 12 ulike krydder, men kan godt være laget av minst 30 ulike sorter. De fleste oppskriftene er forskjellige og i Marokko lager de gjerne sin egen blanding etter hva de har for hånden. Jeg har her laget en mix av forskjellige oppskrifter etter hva jeg hadde i huset.

Bland sammen og oppbevar i tett glass:

1 ss kanel
1 ss ingefær
1 ss malt koriander
1 ss allehånde
1 ss spisskummin
1 ss gurkemeie
1 ss muskat
1 ts kardemomme
1 ts paprika
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts nellik
1 ts malt sort pepper

*Det blir omtrent 1 1/2 dl krydderblanding av denne oppskriften.

*Da jeg hadde alle krydderne i pulverform var det enkelt å lage denne blandingen.
*Har du ikke alt i pulverform, kan du knuse dem i en morter.


*Se forøvrig oppskrift på Laks- og søtpotettagine der jeg har krydret med ras-el-hanout.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...