søndag 25. oktober 2015

SMÅBRØD MED SMØR I SVINGENE



Nydelige småbrød til supper, gryteretter og mye mer.

Stekeovn 225 grader i 15 minutter midt i ovnen.

16 stk.

5 dl hvetemel + mer til passe fast deig
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss luftigere bakst
4 dl lunken væske, vann eller melk
2 ss rapsolje el.l.
---
bremykt
eggpensling

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett væske og olje og la maskinen gå til alt har samlet seg. Ha i såpass mye mel at deigen såvidt slipper bollen. La maskinen gå i minst 5 minutter. Skulle deigen bli litt for fast er det enkelt å elte inn mer væske. Sett til heving 1 time, tildekket.
2. Ta smøret ut av kjøleskapet så det blir lett å smøre utover senere.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet, kna den minst mulig, for nå den skal kjevles. Del den i to og trill pølser på 25 cm som så kjevles til et rektangel, ca. 1 cm tykkelse. Smør bremykt over hele leiven, legg den andre oppå, smør bremykt også på denne.


4. Rull sammen fra langsiden og skjær i 16 tykke skiver med en skarp kniv...


...som legges på bakepapirkledd stekebrett og trykkes litt ned. La stå til heving i 20 minutter. Du må nok fordele dem på to brett. Legg folie eller plast over.


5. Før steking pensle med sammenpisket egg og stek som angitt.

Deilige småbrød som også kan spises uten  noe som helst tilbehør:-)
6. Avkjøl på rist og gled deg til du skal spise dem.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...