søndag 25. oktober 2015

SPANSK GRØNNSAKSUPPE MED CHORIZOPØLSE



Mager suppe med mye smak.

Til 4 personer

1 liten aubergine eller 1/2 stor i terninger 1 cm
1/2 squash i terninger 1 cm
1 rød paprika i terninger 1 cm
1 løk, grovhakket
4 hvitløkfedd, finhakkede
1 ts rosmarinkrydder
4 ss olje til steking
1 boks hakkede tomater
5 dl grønnsakbuljong (vann + 1 1/2 terning)
1-2 ts sukker
salt
chilipowder
2 dl finrevet parmesanost
noen skiver chorizopølse (eller bacon)

godt brød

1. Stek grønnsaker og rosmarin i olje i suppekjelen ca. 5 minutter på middels varme.


2. Ha i tomater og grønnsakbuljong og la dette stå å småputre uten lokk i ca. 10 minutter.
3. Mens suppen koker stekes pølseskivene forsiktig i sitt eget fett.



4. Smak suppen godt til med evt. den siste halve terningen grønnsakbuljong, sukker, salt og
(chili-)pepper.
5. Øs suppen opp i suppeskåler, dryss rikelig med parmesan over og legg pølseskivene på toppen.

Smakfull suppe med "småbrød med smør i svingene".



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...