torsdag 1. oktober 2015

TORSK OG COUSCOUS



Dette er en marokkanskinspirert fiskemiddag som smaker deilig av krydder. Couscous er jo i tillegg typisk marokkansk og meget raskt og enkelt å tilberede.

Til 4 personer

4 porsjonsstykker av torsk eller annen hvit fisk (ca. 500 g)
salt
pepper
---
1-2 løk, grovhakket
1 ts spisskummen
4 ss olivenolje
---
1 boks hermetiske tomater
4 hvitløkfedd, finhakkede
4 gulrøtter i skiver, 1 cm
3 dl fiskebuljong (vann + 1 fiskebuljongterning)
2 ss koriander, finhakket eller 2 ts tørkede blad eller 1 ts pulver
1/4 ts chilipowder
1-2 ss sukker
salt

4 dl couscous
4 dl vann
litt salt
1 ss smør

flaksalt
nykvernet pepper (evt.)

1. Krydre fiskestykkene med litt salt og pepper og la dem ligge 15 minutter.
2. Varm opp olje i kjele og stek løk og spisskummen i 8-10 minutter til løken er blank og myk. Det dufter deilig av krydder:-)
3. Tilsett tomater, hvitløk, gulrøtter og fiskebuljong og kok dette i 5 minutter.
4. Krydre med koriander, chilipowder og smak til med sukker og salt før fisken legges i.
5. Legg i fiskestykkene og la de trekke i blandingen, under lokk, i 7-8 minutter eller til de flaker seg. Ikke rør i kjelen, fisken må ikke gå i stykker.


6. Kok opp vann med salt og smør, ha i couscousen, ta kjelen vekk fra platen. Når alt vannet er trukket inn i grynene er den klar til servering. Rør litt rundt så grynene blir løse.
7. Ta fisken forsiktig opp av sausen og fordel maten på 4 tallerkener. Sett flaksalt og pepper på bordet.


Velbekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...