fredag 6. november 2015

BATBOUT 2


Deilige marokkanske småbrød som stekes på helle, takke eller i stekepanne. De er like gode neste dag og er fine til frokost, ved siden av supper og gryteretter av alle slag. Deigen lages gjerne for hånd.

10 stk.

5 dl hvetemel
1 dl semulegryn
1/2 pk tørrgjær
1/2 ts sukker
1 ts salt
2-3 dl lunkent vann

1. Lag forgjæring ved å blande sammen gjær, sukker og 1/2 dl lunkent vann. La det stå en 10-15 minutters tid så gjæren aktiveres. Du vil se at mengden øker noe voldsomt så ikke bland dette i for liten skål.
2. Ha de tørre ingrediensene i en litt lav bolle for deigen skal lages i den. Lag en grop i midten, hell forgjæringen i og halvparten av vannet. Samle vått og tørt ved å ta litt og litt av melet inn i deigen. Ha i så mye vann at alt melet blir knadd inn i deigen. Du blir ganske klissete på hendene, men bruk litt mel og skrap fingrene rene. Samle deigen, må sikkert bruke litt mer mel, og la den hvile i 5 minutter under et klede.
3. Ha deigen på lett melet bakebord og del i 10. Trill runde boller, klem dem flate til ca. 1 cm tykke og la dem heve seg i 5-10 minutter. Dekk til så de ikke tørker inn. Varm opp på middels varme der du skal steke dem. Det er bedre å ha for lav varme enn for høy til å begynne med.


4. Stek først en så får du testet hvordan varmen er. Stek så flere om gangen. Snu dem gjerne noen ganger under stekingen. Avkjøl på rist og gled deg til å smake på dem.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...