onsdag 4. november 2015

BIFFTAGINE MED KARAMELLISERTE SVISKER OG RISTEDE MANDLER


Tagine + Marokko = sant:-) Det lages alle mulige sorter tagineretter i dette spennende matlandet, enten med kjøtt eller fisk, eller rene vegetarretter. Gode er de alle sammen, takket være alt det gode krydderet de bruker. I dagens taginerett kan man benytte enten oksekjøtt eller hjortekjøtt.

Til 4-5 personer

Bifftagine
1 kg kjøtt i terninger, ca. 3x3 cm
2 løk, grovhakkede
4 hvitløkfedd, finhakkede
olje til steking
1 ss malt kanel
1 ss gurkemeie
1 1/2 ts salt
1/2 ts chilipowder eller tilsvarende av annen sort
1 klype safran (valgfritt)
12 dl vann
---
Karamelliserte svisker
150 g svisker
1 ss smør
1 ts malt kanel
2 ss sukker
2 1/2 dl vann
---
1 dl skoldede mandler ristes lett i stekepanne
---
4 dl couscous
5 dl vann
1/2 ts salt
1 ss mør
---
1 ss sesamfrø

1. Brun kjøttet i stekepanne i to omganger, legg første porsjon til side mens du steker neste. Ha alt kjøttet i stekepannen igjen og tilsett løk, hvitløk, kanel, gurkemeie, salt, pepper og safran og stek dette i 10 minutter på middels varme.




2. Hell i vannet og la dette stå å småkoke med lokk i minst 2 timer. Rør i det et par ganger.


3. I mens har du god tid til å lage til mandler og svisker.
*Ha mandlene i kokende vann, da løsner skallet og det er enkelt å fjerne det. Rist mandlene lett i stekepanne.


*Smelt smør i en kjele, tilsett kanel og sukker, ha i sviskene og bland alt godt. Tilsett vann og la dette småkoke i 10-15 minutter til det blir litt seigt. Ta vekk fra platen.


5. Kok opp vann til couscous, når det koker ta kjelen vekk fra platen og hell grynene i. Rør litt, legg på lokk og la stå til alt vannet er absorbert. Rør inn 1 ss smør.
4. Når kjøttet har kokt i 2 timer, sjekk om det er mørt. Sausen skal også da ha tyknet litt. Smak retten godt til med evt. salt og pepper og kanskje tilsett 1/2 dl vann hvis det skulle bli litt lite saus.
5. Når maten blir servert dufter det deilig av kanel. Legg noen svisker på til hver og dryss noen mandler over som dekorasjon. God middag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...