tirsdag 24. november 2015

BULGOGI 2


Bulgogi er en deilig, kjent koreansk rett. Denne oppskriften er noe annerledes enn den du kan se HER. Dessuten er det ikke riktig å servere kokte erter til, men...

Til 4 personer

500 g okse- eller hjortekjøtt i strimler
olje
smør

Marinade:
3 ss demerarasukker
5 ss soyasaus
1 dl finhakket purre
2 knuste hvitløkfedd
2 ss sesamolje
2 ss hvitvin/vann
1 kryddermål sort, malt pepper

3 dl langkornet ris - 6 dl vann - 1/2 ts salt - 1 ss smør

3 dl grønne erter (eller aller helst kimchi, men det hadde jeg ikke. Kimchi er fermenterte grønnsaker, basert på kinakål m.m.)

1. Rør sammen alt til marinaden og legg i kjøttstrimlene. Bland det godt. La kjøttet ligge i marinaden i minst 2 timer, kjølig.


2. Kok ris etter anvisning på pakken.
3. Kok ertene i 10 minutter i lettsaltet vann.
4. Varm opp olje og smør i en stekepanne på middels varme og stek halvparten av kjøttet om gangen, en 4-5 minutter, ved å snu kjøttet flere ganger. Legg til side på en tallerken. Stek resten av kjøttet, og ha det kjøttet som ble stekt først tilbake i stekepannen. Sørg for å få med all marinaden også. Hvis det skulle bli litt tørt, ha i 1/2 dl vann og litt salt og skrap ut alt av bunnen i stekepannen når maten serveres. Sett gjerne også en flaske soyasaus på bordet.
GOD MIDDAG!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...