fredag 20. november 2015

DOBLE SJOKOLADEHJERTER MED DEILIG FYLL


 Små og sprø sjokoladehjerter med smeltet sjokoladefyll.

Stekeovn 190 grader i 7-8 minutter midt i ovnen.

Ca. 35 doble kaker.

125 g smør/margarin, romtemperert
1 1/2 dl siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1 ss kakao
3 dl hvetemel + litt til utbaking
---
perlesukker

Fyll:
100 g lys kokesjokolade eller melkesjokolade
knapt 1/2 dl kremfløte
25 g smør
1 ts vaniljesukker (valgfritt)

1. Rør smør, melis og vaniljesukker til luftig smørkrem. Rør inn eggeplomme og kakao og tilsett melet i 2-3 omganger. Deigen blir ganske klissete, derfor må den ligge i kjøleskapet en halv times tid. Dekk den til.


2. I mens lages fyllet: Brekk sjokoladen i en dyp tallerken som settes over en kjele med kokende vann. Ha i smør og fløte og rør det sammen. Smak på det om du vil ha det søtere med litt vaniljesukker. Avkjøl.3. Finn frem en liten hjerteform ca. 4 1/2 x 4 1/2 cm.


4. Ta bare halvparten av deigen ut av kjøleskapet til kjevling i første omgang. Du må nok bruke litt mel både under og oppå deigen for den er vanskelig å kjevle. Kjevle med lett hånd til 2 mm tynn, ikke tynnere. Dryss perlesukker over og rull kjevlen lett over deigen så sukkeret fester seg i deigen. Trykk ut hjerter og legg dem på bakepapirkledd stekebrett. Stek ved 190 grader i 7-8 minutter midt i ovnen.Disse er uten perlesukker.
5. Avkjøl hjertene på rist og smør 1/2-3/4 ts sjokoladefyll på undersiden av halvparten av hjertene og legg resten av hjertene oppå. Trykk dem lett sammen. Kakene må oppbevares kjølig.


Deilige, små munnfyller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...