fredag 6. november 2015

EPLEKAKE I JERNSTEKEPANNE


 Eplekake stekt i jernstekepanne gir et rustikt inntrykk av serveringen.

Stekeovn 200 grader i 40-45 minutter på nederste rille på et stekebrett.
Stekepannen kan være 23-24 cm Ø.

8-10 personer

4 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
75 g mykt smør, Bremykt
2 dl melk

2-3 epler i tynne halve skiver eller båter
2 ss sukker
2 ts kanel

smør til å smøre stekepannen med der også håndtaket må tåle sterk varme
strøkavring

fløyelsmyk krem, lett søtet eller is

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett det myke smøret og rør alt godt sammen. Hell i melken og samle deigen til den blir jevn og fin. Den blir som en formkakerøre, noe løs.
2. Smør stekepannen og dryss den med strøkavring før du heller deigen nedi. Fordel den utover i stekepannen.



3. Legg eplebitene i pent mønster rundt i ring og dryss sukker- og kanelblandingen over.


4. Stek ved 200 grader i 40-45 minutter langt ned i ovnen, på stekebrett, hvis noe skulle renne over.


5. Prøv om kaken er ferdig etter 35 minutter ved å stikke en pinne/strikkepinne ned i midten av kaken. Henger ingen ting på pinnen, er den ferdig.


6. Sett stekepannen på rist til avkjøling. Pisk krem eller finn frem is.


Deilig eplekake til dessert eller ettermiddagskaffen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...