torsdag 19. november 2015

HESTESKOSMÅKAKER MED VANILJESMAK


Deilige sprø småkaker som drysses med sukker etter steking. Er det ikke så at julekaker smaker best før jul...Prøv å spare noen av disse til senere;-)

Stekeovn 180 grader i 10 minutter.

48 stk.

125 g smør, romtemperert
125 g margarin, romtemperert
1 3/4 dl melis
1 ss vaniljesukker
en klype salt
5 dl hvetemel + til utbaking

sukkerdryss

1. Rør smør, margarin, melis, vaniljesukker og salt til lyst og luftig. Rør inn mel, samle deigen og la den stå i kjøleskapet 1/2 time så den blir lettere å arbeide med.
2. Ta bare 1/4 av deigen ut av kjøleskapet om gangen. Trill til en tykk pølse, del i 12 og trill små pølser, ikke lenger enn 8-9 cm lange, og form dem til en hestesko på bakepapiret. Stek ett brett om gangen på 180 grader i 10 minutter midt i ovnen.



3. Dryss de med vanlig sukker med en gang de tas ut av ovnen, så fester sukkeret seg til de varme kakene.


4. Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett kakeboks til jul, hvis du klarer å vente så lenge. De er kjempegode!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...