fredag 6. november 2015

KÅLROTSUPPE MED KARRI, KOKOSMELK OG INGEFÆR



Det kan ikke bli enklere enn dette. Har du ikke kålrot i huset, husk å kjøpe det neste gang.

Til 4 personer

1/2 kg kålrot i biter
1 løk, grovhakket
3 cm ingefær i strimler/skiver eller 1/2 ts malt
3 hvitløkfedd i skiver
2 ss smør
2 ss olje
1 ts karri
1 boks kokosmelk, 4 dl
2 1/2 dl vann
2 grønnsakbuljongterninger
1/2 ts hvit pepper
---
salt
pepper

baconterninger (kan sløyfes)
persilledryss

godt brød ved siden av

1. Surr alle grønnsakene med karri i smør og olje i 10 minutter på middels varme. Rør godt.


2. Skru opp varmen litt, hell i kokosmelk, skyll boksen med 2 1/2 dl vann og hell det i også. Knus et par buljongterninger, rør det sammen og la suppen koke til kålroten er mør, 15-20 minutter. Mos med stavmixer og smak suppen godt til. Den skal være ganske tyktflytende, men du kan ha i bittelitt vann, hvis du ønsker.


3. Mens suppen koker steker du baconterningene. Legg dem på kjøkkenpapir når de er ferdig stekt så det kan trekke til seg det flytende fettet.
4. Øs opp suppen i suppeskåler, legg noen stekte baconterninger i og dryss litt grønt på. Det ser delikat ut.

Deilig suppe med knasende sprø baconterninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...