lørdag 21. november 2015

KOLASTENGER/KARAMELLSTENGER



Kolastenger har ikke noe med coca cola å gjøre. Kola er det svenske ordet for karamell;-) Disse kakene smaker faktisk karamell, bare prøv...

Stekeovn 175 grader i 10-11 minutter midt i ovnen.

Ca. 80 stk.

200 g smør/margarin, romtemperert
2 dl sukker
2 ss vaniljesukker
2 ss lys sirup
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

1. Rør smøret lyst og luftig med sukker, vaniljesukker og sirup. Rør inn de tørre ingrediensene og samle deigen. Ha den ned på et lett melet bakebord og kna den til den er jevn og fin. Den er lett å jobbe med.
2. Del deigen først i to, så hver del i tre. Trill pølser så lange som stekebrettet og legg dem på bakepapir. Trykk dem flate med hendene til ca. 3 mm tykke.



3. Stek dem midt i ovnen ved 175 grader i 10-11 minutter til lyst gyldne. Skjær stenger på skrå, gjerne med et pizzahjul, med en gang de er tatt ut av ovnen og legg dem over på kakerist til avkjøling.

Sprø karamellstenger. Kjempegode!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...