fredag 6. november 2015

LAKSESUPPE MED FENNIKEL OG HVITVIN


God og enkel suppe med laks og grønnsaker som hele familien liker. Vinen kan erstattes med vann eller eplejuice.

Til 4 personer

500 g laksefilet i terninger 2x2 cm
2 gulrøtter i terninger 1x1 cm
100 g fennikel i terninger 1x1 cm
1 fingerlengde purre i tynne ringer
3 hvitløkfedd, finhakkede
1 klype safran (kan sløyfes)
3 ss olje
1 dl hvitvin
1/2 l fiskebuljong (vann + 2 terninger)
1 pk kokosmelk 2 1/2 dl (eller matfløte)
4 klumper frossen spinat eller en god neve fersk babyspinat
litt sukker
salt
pepper

*litt revet parmesanost

*godt brød ved siden av

1. Surr alle grønnsakene i olje et par minutter. Tilsett vin og fiskebuljong og la det småkoke i 10-15 minutter.


2. Hell i kokosmelk, ha i spinaten og la det koke ytterligere et par minutter. Smak suppen til før laksen tilsettes. Den skal bare trekke i 5 minutter og så er suppen ferdig. Ikke rør noe særlig nå for da kan fisken gå i stykker.


3. Øs opp suppen i suppeskåler og dryss litt revet ost på toppen. Med godt brød til er dette en lettvinn og god lunsj eller middag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...