mandag 23. november 2015

MØRDEIGSKAKER MED HASSELNØTTMARENGS



Flotte kaker som er gode til både kaffen og som dessert med litt pisket krem og en skje jordbær- eller bringebærsyltetøy til.

Stekeovn 150 grader i 35 minutter (140 grader varmluft)

30 kaker

Mørdeig:
200 g smør/margarin, romtemperert
1 1/2 dl sukker
2 eggeplommer
2 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel

Hasselnøttmarengs:
2 eggehviter
2 dl sukker
100 g malte hasselnøtter

30 hasselnøtter

1. Bland alle ingrediensene i bakebollen og la maskinen gå til deigen har samlet seg.
2. Dryss litt mel på bakebordet og form deigen til en pølse, del den i 3 og så hver del i 10 biter. Legg bitene i silikonformer eller lettsmurte papirformer. Trykk deigen litt ned.


3. Mal nøttene på mandelkvern el.l.


4. Pisk eggehvitene helt stive. Tilsett 1/2 dl sukker om gangen og pisk videre til alt sukkeret er rørt inn. Bland forsiktig inn de malte nøttene.
5. Fordel marengsen i formene og legg en nøtt i hver.




6. Stek som angitt ved 150 grader i 35 minutter midt i ovnen.


7. Avkjøl kakene i formene. Ta de forsiktig ut av silikonformene når de er kalde. Bruker du papirformer kan de bare oppbevares i dem, men ta de av før servering. Oppbevares i tett kakeboks.

...og om litt er kaffen klar...




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...