onsdag 4. november 2015

RUNDSTYKKER MED ANIS OG FENNIKEL



Rundstykker med smak av lakris som de lager dem i Marokko. Disse er veldig gode til gryteretter av alle slag, til supper og pasta, og selvfølgelig til godt krydede tagineretter.

Stekeovn 225 grader i 12-15 minutter

12 stk.

Forgjæring
1 ss tørrgjær
1/2 dl lunkent vann
1/2 ts sukker
---
12 dl hvetemel
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 ss fennikelfrø, knuste
1 ss anisfrø, knuste
1 ss sesamfrø
1 egg
1 1/2-2 dl lunkent vann, mer?

eggpensling
sesamfrø

1. Knus frøene i en morter hvis du har, eller mellom to stener.




2. Bland sammen til forgjæring og la det stå å heve seg i 10-15 minutter på et lunt sted.



3. Bland alle de tørre ingrediensene + de knuste frøene i bakebollen. Elt i 5 minutter, da samler deigen seg og den blir seig og fin. La den stå å heve seg ca. 1 time, tildekket, på et lunt sted.
4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, del i 12 og trill runde boller som settes på bakepapirkledd stekebrett. Dekk til og sett til heving i 15-20 minutter, tildekket.
5. Før steking pensle med sammenpisket egg og dryss litt sesamfrø på. Må også gjerne lage noen kutt i dem med en skarp kniv. Stek ved 225 grader i 12-15 minutter midt i ovnen.


6. Avkjøl på rist og server dem til noe godt du har laget i stand;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...