lørdag 7. november 2015

RUNDSTYKKER MED HVITLØK- OG URTEFYLL


De luftigste rundstykker jeg har smakt på lenge. Kjempegode til supper og gryteretter.

Stekeovn 250 grader i 8-10 minutter midt i ovnen

16-18 stk. som stekes i muffinsformer

9-10 dl hvetemel
1 1/2 ts salt
1 ss luftigere bakst
1/2 pk tørrgjær
4 dl lunken melk
2 ss rapsolje
1 ss finhakkede ferske eller frosne urter, gjerne provencekrydder (1 ts tørkede)
---
75 g romperert smør, Bremykt
2 hvitløkfedd, pressede
2 ss finhakkede ferske eller frosne urter, gjerne provencekrydder (2 ts tørkede)

smeltet smør
flaksalt

1. Bland de tørre ingrediensene (9 dl mel), og tilsett melk, olje og urter. Har du ikke ferske urter, bruk 1 ts tørkede. Jeg hadde en liten pakke provencekrydder i fryseren. Elt deigen i 5 minutter til den blir seig og så vidt slipper bollen. Sett til heving 1 times tid på et lunt sted, tildekket.
2. Gjør i stand fyllet, ta smøret ut av kjøleskapet i god tid så det blir lett å røre inn urter og hvitløk.



3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, trill den til en pølse og del i 16-18 biter. Trill runde boller, klem dem flate, legg 3/4 ts urtesmør på hver og klem veldig godt sammen. Legg bollen med skjøten ned i formen. Sett dem til heving på et lunt sted med klede over, 20-30 minutter.



4. Pensle med smeltet smør og dryss litt grovt salt over før de stekes ved 250 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.



5. Ta de ferdige rundstykkene ut av formene og avkjøl på rist.

Meget luftige og smakfulle rundstykker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...