mandag 30. november 2015

SJOKOLADEMOUSSEKAKE



Med litt is til er dette en fin og deilig dessertkake. Sjokolademoussen er glatt som silke...

12-14 porsjoner/kakestykker

I springform ca. 22-23 cm Ø

12 digestivekjeks
70 g smeltet smør
---
3 plater lys kokesjokolade (eller etter ønske)
3 eggeplommer
---
3 eggehviter
vel 1/2 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker

is
rosépepper eller annen pynt

1. Knus kjeksene i plastpose med et kjevle eller knus dem i en blender. Ha over i bolle og hell det smeltede smøret over. Bland godt.
2. Kle bunnen av formen med bakepapir og trykk kjeksblandingen godt utover i formen.


3. Brekk sjokoladene i mindre biter og smelt dem i en dyp tallerken el.l. over en kjele med kokende vann. Mens dette smelter pisker du eggehvitene helt stive og pisker videre mens litt og litt av sukkeret tilsettes. Nå har det blitt en fin marengsblanding.


4. Avkjøl sjokoladeblandingen litt før du heller den oppi bollen med eggeplommene. Rør kraftig med håndmixer og ha det deretter oppi med marengsen. Rør kraftig så alt blir godt blandet. Hell moussen i kakeformen og glatt den til på overflaten.


5. Legg et lokk på formen eller dekk den til med al.folie og sett den i kjøleskapet så moussen blir kald og fast.


6. Varm opp en tynn kniv (varmt vann) og løsne kaken fra kakeringen. Del kaken opp i passende stykker og server med vaniljeis til.


7. Pynt desserten med det du måtte ha tilgjengelig av revet sjokolade, kakepynt, rosépepper, marsipan, konfekt, sitronmelisse el.l.

Enjoy!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...