søndag 1. november 2015

STEKTE TORSKELOINS MED RØDVINSSAUS OG OVNSBAKTE POTETSKIVER Torsk og rødvin hører som kjent sammen. Torsk og rødvinssaus hører også sammen;-) Smakfullt!

Stekeovn 200 grader 30-40 minutter midt i ovnen (potetene)

Til 4 personer

4 porsjonsstykker/loins av torsk uten skinn og ben
salt
pepper
smør

Saus
1 finhakket sjalottløk, ikke for liten
2 1/2 dl rødvin
2 1/2 dl kyllingkraft (vann + 1/2 terning)
75 g smør
(salt)
pepper

Ovnsbakte potetskiver
4 store poteter i tynne skiver, trenger ikke skrelles
salt
pepper
3 ss smeltet smør
1 ts tørket timian

Grønnsaker - bruk de grønnsakene du har tilgjengelig - gulrot, kålrot, persillerot, pastinakk, sellerirot, paprika etc., og skjær dem i små terninger som kokes møre i smør i kjele med lokk. Rør i dem av og til så de ikke legger seg ved. Lag grønnsaktårn på tallerken ved å presse grønnsakene ned i en ring.

Grønnsakene kan også kokes møre i lettsaltet vann, moses og smakes til med smør og pepper.


1. Start med rødvinssausen i god tid for den skal småkoke lenge. Surr sjalottløk i smør til blank og myk, ikke brun. Ha i rødvin og kok den inn til halve væskemengden er fordampet. Ha så i kyllingbuljongen og kok inn til halve væskemengden igjen er fordampet, men det må ikke koke tørt. Da må det i tilfelle tilsettes litt mer vann. Ta kjelen vekk fra platen og pisk inn smør i små porsjoner. Nå må ikke sausen koke, for da blir den tynn og det skal den ikke være. Hold den varm på lav varme med kjelen bare litt inn på platen. Smak til med pepper, salt trengs sannsynligvis ikke da det er salt i smøret.


2. Mens rødvinssausen koker har du god tid til å tilberede resten av middagen. Sett på stekeovnen. Gjør i stand potetene ved å legge dem lagvis i ildfast form. Krydre med salt og pepper og pensle hvert lag med smørblandingen. Stek potetformen i vannbad i stekeovnen til potetene er møre og litt brune i kantene.
3. Sett over grønnsakene og kok dem møre. Se lenger opp på siden for et par serveringsforslag.
4. Smelt smør i stekepannen, la bli lysebrunt før fisken stekes, 3-4-5 minutter på hver side avhengig av hvor tykke fiskestykkene er. Krydre med salt og pepper.
5. Det er pent å lage tallerkenretter av denne middagen. GOD MIDDAG!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...