mandag 23. november 2015

STJERNEKAKER MED DEMERARASUKKER


Julestjernekaker;-)

Stekeovn 175 grader i 10-11 minutter midt i ovnen.

Ca. 60 stk.

3 1/2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
 200 g smør/margarin, romtemperert
1 ss kaldt vann

1 eggehvite til pensling
1/2 dl demerarasukker eller perlesukker

1. Ha alle ingrediensene i bakebollen og la maskinen gå til deigen har samlet seg.
2. Legg deigen på en melet tallerken og sett den i kjøleskapet 1/2 times tid så den blir enklere å kjevle. Dekk med plastfolie.


3. Ta halvparten av deigen ut fra kjøleskapet og kjevle den ca. 2 mm tynn. Bruk en del mel under og dryss litt oppå også, ellers blir det vanskelig å kjevle. Trykk ut stjerner, legg dem på bakepapirkledd stekebrett, pensle med lettpisket eggehvite og dryss litt demerarasukker på hver kake.



4. Samle restene etter første kjevling og legg dem i kjøleskapet. Ta ut den andre halvparten og lag kaker av den. Kjevle til slutt deigrestene uten å kna inn for mye mel.
5. Stek kakene som angitt ved 175 grader i 10-11 minutter til lyst gyldne. Avkjøles på kakerist og oppbevares i tett kakeboks.

Sprø og nydelige julestjerner.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...