tirsdag 15. desember 2015

ARISTOKRATER


Fine småkaker til jul som er enkle å lage.

Stekeovn 200 grader i 8-9 minutter midt i ovnen.

Ca. 70 stk. fingertykke kaker, 4 cm lange.

4 dl hvetemel
180 g smør/margarin
1 1/2 dl sukker
1 egg
50 stk. mandler finhakkes
---
eggpensling
perlesukker

1. Smuldre smør i mel, bruk gjerne maskin, ha i sukker, egg og de finhakkede mandlene og elt deigen raskt sammen. Dryss litt mel på bakebordet og samle det sammen til en jevn deig. Pakk i plast og sett kjølig en halv times tid.



2. Ta 1/8 av deigen og trill den til en pølse på tykkelse med en finger. Del i biter à 4 cm, pensle med egg og rull dem i perlesukker. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett ganske tett. De utvider seg lite. Få plass til halvparten av kakene på ett brett. Gjør det samme med resten av deigen.



3. Stek som angitt ved 200 grader i 8-9 minutter til veldig lyst gyldne.


4. Avkjøl på rist og oppbevar i tett kakeboks når de er helt kalde.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...