torsdag 17. desember 2015

EPLE- OG FIKENMARMELADE TIL JULERIBBEN



 Deilig tilbehør til både juleribbe og andre kjøttmiddager.

Til ca. 1 l marmelade brukte jeg:
3 1/2 dl vann
1 kg epler
20 tørkede fiken
1 2/3 dl sukker = 150 g
litt konserveringsmiddel hvis du har

1. Fjern stilken på fikenene og del dem i 4.
2. Skrell eplene, skjær inntil kjernehuset rundt det hele og del i mindre biter.
3. Kok fiken og epler med vann i 20-25 minutter til eplene er helt møre.
4. Rør inn sukker og kok et par minutter til.
5. Fyll marmeladen på steriliserte, varme glass og lukk igjen med en gang.



5. Bruk marmeladen til svineribbe, svinestek, svinekoteletter, kjøttkaker, kylling, dessertost m.m.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...