onsdag 9. desember 2015

EPLECHUTNEY


Chutney er greit tilbehør til ulike karriretter av kjøtt eller fisk. Dessuten er det en viktig ingrediens i Bobotie, den deilige og smakfulle Sør-Afrikanske nasjonalretten. Se HER. Den kan også tilsettes gryteretter av kjøtt eller fisk.

Oppskriften gir ca. 1 l chutney.

1/2 kg epler, skrelles, skjæres i biter rundt kjernehuset
1 løk, finhakkes
200 g rosiner
250 g sukker
4 dl eddik, 5 %
2 hvitløkfedd, finhakkes
1/2 ss salt
1/2 ss malt ingefær
litt kajennepepper eller chilipepper

1. Legg rosinene i kaldt vann et par minutter bare for å skylle dem. Hell av vannet.
2. Bland alle ingrediensene i kjele og kok opp under omrøring. La blandingen stå å småputre til eplene er nesten møre, 20-25 minutter, uten lokk. Rør av og til. Smak på den om du synes den er passe søt.


3. Fyll chutneyen på glass og skru godt igjen. Denne kan oppbevares lenge ved kjølig lagring. Hvis du har konserveringsmiddel kan det være en liten sikkerhet å tilsette 1 ts av det mens chutneyen koker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...