tirsdag 1. desember 2015

FINE, LYSE KJEKS MED ØL



Da disse kjeksene er bakt i adventstiden er det naturlig å tenke litt julete med å bruke utstikkerformer, som til pepperkaker. Kjeksene egner seg ypperlig til diverse oster og frukt.

Stekeovn 200 garder i 7-8-9 minutter midt i ovnen.

30-35 stk. avhengig av hvor store man lager dem.

4 dl hvetemel (250 g)
1/2 ts bakepulver
1 ts sukker
1/2 ts salt
100 g smør/margarin
1 1/4 dl øl (melk/vann)

1. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen, smuldre i smøret og elt inn øl til slutt. Det er praktisk å bruke kjøkkenmaskinen til arbeidet. Legg deigen på bakebordet og trill til en pølse. Del i tre eller fire og kjevle hver del til ca. 1 mm tynn. Kjeksene hever seg litt i stekeprosessen. Bruk gjerne pepperkakeformer til å stikke ut kjeksene med. Hvis ikke kan du bare dele opp i rektangler på 5x11 cm. Ta vare på alle deigrestene og kjevle dem til slutt. Prikk kjeksene med en gaffel før steking.





2. Stek kjeksene midt i ovnen ved 200 grader i 7-8-9 minutter til lyse og gyldne. Sjekk dem etter 7 minutter. Avkjøl på kakerist.


3. Oppbevar kjeksene i tett kakeboks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...