fredag 18. desember 2015

GRESK KJØTTGRATENG


En spennende og annderledes kjøttgrateng enn hva jeg har laget før. Omelett i bunnen og kjøttsaus oppå. På gresk heter den Dønicebabbe, står det i kokeboken. Helt gresk for meg;-) Noe à la tzatziki serveres til, og ferskt brød. Smakte deilig.

Stekeovn 225 grader i 10-12 minutter og 5 minutter

Til 6 personer (muligens flere)

Kjøttsaus:
1 pk. kjøtt- eller karbonadedeig
1 ss smør
1 ss olje
2 løk, grovhakkes
1-2 ts salt
2 ts paprikapulver
1/4 ts chilipowder/pepper
5 ss tomatpuré
2 ss sukker
1 dl vann
3 hvitløkfedd, knuste
---
2 dl revet ost

Omelett:
5 dl melk kokes opp
6 egg piskes lett sammen
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper

Salat:
1 1/2 dl rømme eller crème fraîche eller yoghurt naturell
1/2 dl majones
2 hvitløkfedd, knuste
litt salt
1/2 slangeagurk i tynne skiver

Godt brød (Se oppskrift på Luftig loff)

*Sett på stekeovnen, 225 grader.

1. Begynn med kjøttsausen: Stek løken noen minutter før du tilsetter kjøttdeigen. Hakk den kornete under stekingen, og stek til den er blitt brun.


2. Tilsett krydder, tomatpuré og hvitløk og bland det sammen. Ha i litt vann hvis det ser tørt ut. La dette småsurre i 5 minutter. Smak det godt og til.


3. Kok opp melken, pisk eggene lett sammen og hell den kokende melken i eggeblandingen under kraftig røring. Krydre og hell dette i en godt smurt ildfast form. Sett i stekeovnen på nederste rille, 225 grader. Sjekk om omeletten har stivnet etter 10 minutter. Ta den ut av ovnen.


4. Fordel kjøttsausen utover omeletten, dryss 2 dl revet ost (parmesan, goudaost) over og sett formen i ovnen igjen i 5 minutter.



5. Lag salaten: Skyll og tørk agurken og bland sammen alle ingrediensene.



6. Så er det bare å servere gresk kjøttgrateng med salat og godt brød. Deilig!


Middagen i dag var helt gresk;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...