tirsdag 15. desember 2015

GREVINNEKAKER



Perfekte kaker til lillejulaften...

Lekre og elegante kaker som smaker nydelig, med sprø bunn og litt seig topping. De bør ikke oppbevares i tett kakeboks da toppingen gjør at bunnen mister noe av sprøheten.

Stekeovn 190 grader i 9-10 minutter midt i ovnen til gyldne.

Ca. 80 kaker avhengig av tykkelse og hvor stor diameter de har. Jeg kjevlet til 1 mm tykk og hadde utstikkerform på 5 1/2 cm. Det ble 4 brett med kaker.

Deig
4 dl hvetemel
175 g smør/margarin
1 1/2 dl siktet melis
1 egg

Topping
2 egg
150 g sukker
170 g kokosmasse eller til det er passe tykt til å legge på kakene med skje

1. Smuldre smør i mel, bruk gjerne maskin, tilsett siktet melis og egg og rør det raskt sammen. Ta den smulete deigen ned på lett melet bakebord og elt den til alt har samlet seg. Pakk i plast og sett kjølig minst 1/2 time.



2. Pisk fyldig eggedosis av egg og sukker. Rør forsiktig inn kokosmassen.
3. Kjevle 1/4 av deigen om gangen til 1 mm tykkelse og stikk ut kaker med et glass el.l. med diameter ikke mer enn 6 cm. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett.


4. Legg en teskje med fyll midt på hver kake. Skulle du få for lite fyll steker du bare kakene uten fyll. De blir også gode.


5. Stek som angitt midt i ovnen på 190 grader i 9-10 minutter til lysebrune.


6. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks, men ikke med lokket tett på. Da er ikke kakene sprø lenger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...