torsdag 17. desember 2015

GRØNNSAKSUPPE MED MAKARONI OG CHILIPOWDER


God og mager suppe som en lunsjrett i førjulstiden. Flatbrød eller rundstykker er godt ved siden av.

Til 4 personer

3-4 ss olje til steking
1/2 purre, det grønne, vasket, i "tynne ringer"
1/2 løk, skrelt, grovhakket (evt. rødløk)
1/8 rødkålhode, skylt, i tynne strimler (evt. hvitkål)
100 g søtpotet, skrelt, i små terninger, eller kålrot
4 poteter, skrelte, i små terninger
2 store gulrøtter, skrelte, i små terninger
1 liter vann (+ evt. 1 dl for å erstatte fordamping)
3 terninger grønnsakbuljong
1 dl makaroni
1/4 ts chilipowder (mer etter ønske) eller vanlig malt pepper
---
revet parmesanost eller annen ost
grønt dryss, persille eller koriander

godt brød

1. Varm opp olje på middels varme i en passende kjele og ha i alle grønnsakene. Stek dem i ca. 5 minutter ved å røre av og til. Må ikke bli brunt. Ha i vann og buljongterninger og kok suppen i 10 minutter.

Se de fargene!
 2. Ha i makaroni, rør i suppen så de ikke fester seg i bunnen. Kok til makaronien er myk, se anvisning på pk.


 3. Smak suppen til med chilipowder og evt. salt. Dryss litt revet ost på toppen ved servering.

Server den rykende varm:-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...